Logo_serious_request_glazen_huis_3fm

(Novum) - Het Rode Kruis heeft dankzij de opbrengst van de inzamelingsactie 3FM Serious Request in bijna een jaar tijd ruim vijftigduizend baby's en 45 duizend zwangere vrouwen geholpen. Dat heeft de hulporganisatie donderdag bekendgemaakt.

In december haalde de radiozender uiteindelijk een recordbedrag van 13,8 miljoen euro op. De dj's in het Glazen Huis, vorig jaar in Enschede, vroegen aandacht voor het terugdringen van de wereldwijde babysterfte.

Het Rode Kruis heeft tot nu toe duizenden baby's en zwangere vrouwen geholpen verspreid over dertien landen. Ook zijn er fietsambulances aangeschaft en is de opleiding van vroedvrouwen en gezondheidspersoneel gefinancierd. De organisatie verwacht in 2015 uiteindelijk 140 duizend baby's en ruim negentigduizend zwangere vrouwen te hebben geholpen.

Dinsdag maakt 3FM de drie dj's bekend die vanaf 18 december zes dagen niet eten en tegen betaling muziek draaien. Het Glazen Huis staat dit jaar in Leeuwarden en vraagt aandacht voor kinderen die sterven door diarree.