Normal_jogging_rennen_hardlopen

Zwangere vrouwen die drie keer per week twintig minuten intensief bewegen bevorderen de hersenontwikkeling van hun baby’s. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Montreal, zo meldt Nu.

Tijdens een jaarlijks congres voor neurowetenschappers deze week in San Diego claimden de onderzoekers dat nu voor het eerst het effect van beweging op het babybrein is gemeten bij een testgroep en vergeleken met een controlegroep. Vrouwen die twaalf weken zwanger waren werden willekeurig ingedeeld in een sportgroep en een groep die niet aan beweging deed. Aan de vrouwen in de eerste groep werd gevraagd om zich ten minste drie keer per week zodanig te bewegen dat ze na twintig minuten even buiten adem zijn. De tweede groep zwangeren bewoog niet.

Acht tot twaalf dagen na de bevalling werd de hersenactiviteit van de baby’s gemeten. De baby’s van moeders die tijdens de zwangerschap aan sport had gedaan bleken over een meer volwassen hersenactiviteit te beschikken. Dit duidt er mogelijk op dat hun hersenen zich sneller hebben ontwikkeld. Volgens de onderzoekers kunnen baby's de rest van hun leven voordeel hebben van deze voorsprong.

© Nationale Zorggids