Normal_geboorte_baby_zwanger_gynaecologie_obstetrie_verloskunde_011

De afdeling Verloskunde van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem organiseert vijf keer per jaar op zaterdag de informatiedag Bevallen@Rijnstate. De eerste informatiedag vindt plaats op zaterdag 16 november en is gratis toegankelijk. Dat meldt het Rijnstate.

Zwangere vrouwen en hun partners kunnen morgen tussen 10.00 en 16.00 uur binnenlopen en presentaties en informatiesessies over bevallen in het ziekenhuis bijwonen. Met de informatiedag wil de afdeling Verloskunde bijdragen aan een goede voorbereiding op een bevalling in het Rijnstate. Tijdens de presentaties wordt er onder meer aandacht besteed aan onderwerpen als de bevalling, pijnbestrijding en borstvoeding. De presentaties worden meerdere keren per dag gegeven.

Indien de drukte op de verloskamer het toestaat, is het mogelijk om een rondleiding te krijgen op een verloskamer. Daarnaast is er een informatiestand van de afdeling Verloskunde en staan er een aantal lokale bedrijven, zoals kraamzorg en babyfotografie, met een informatiekraam.

In 2014 staan vijf informatiedagen Bevallen@Rijnstate gepland. De eerstvolgende is op 8 februari 2014.

© Nationale Zorggids