Logo_kinderkliniek_almere_logo_ziekenhuis

Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere heeft met het doorknippen van een lint De Kinderkliniek feestelijk geopend op de nieuwe locatie tegenover het Flevoziekenhuis. De burgemeester overhandigde ook een cadeau en voor de kinderen was er een musical.

Voorheen was De Kinderkliniek gevestigd in een noodgebouw van het Flevoziekenhuis. Omdat dit slechts een tijdelijk onderkomen was, werd gezocht naar een nieuw pand. Nu werkt De Kinderkliniek vanuit De Landdrost, slechts 100 meter verwijderd van het voormalige adres.

Speciaal voor de kinderen werd tijdens de opening de muscial 'Oh nee, niet weer een boek' opgevoerd, gebaseerd op het bekende prentenboek van Magali de Frémery. Ook werden de plannen bekend gemaakt voor Muziekids, een eigen studio met medewerking van Ali B.

De Kinderkliniek biedt poliklinisch zorg en dagbehandelingen aan kinderen en jongeren tot 18 jaar in een kindvriendelijke omgeving. Een persoonlijke benadering van de patiënten staat centraal. De Kinderkliniek werkt intensief samen met externe specialistische zorgverleners en verleent naast kindergeneeskunde ook psychische en sociale zorg. Ook voor paramedische en niet-medische hulp kunnen kinderen in De Kinderkliniek terecht, zoals fysiotherapie, huiswerkbegeleiding, studiekeuze-advies, yoga en massagetherapie.

De Kinderkliniek hoopt op de nieuwe locatie nog verder te kunnen groeien en vernieuwende ideeën te realiseren. In het nieuwe pand is ruimte voor symposia, kookworkshops voor obesitas- en diabetespatiënten, kindervoorstellingen over belangrijke medische en niet-medische onderwerpen en trainingen.

© Nationale Zorggids