Normal_baby_studie_studeren

Bij de GGD IJsselland wordt vanaf 1 maart gewerkt volgens een nieuwe werkwijze voor consultatiebureaus. Waar nu nog alle kinderen op een bepaalde leeftijd het consultatiebureau bezoeken, zullen er in de pilot geen standaard contactmomenten meer zijn. Dat meldt de Stentor.

Bij het geven van informatie aan ouders zullen de consultatiebureaus zich meer gaan richten op het geven van groepsvoorlichting. Hierdoor krijgen hulpverleners meer tijd voor de ondersteuning van kinderen die extra aandacht nodig hebben.

Volgens de gezondheidsdienst is de behoefte aan ondersteuning en informatie door consultatiebureaus niet bij alle kinderen en hun ouders gelijk. De standaard contactmomenten blijken niet altijd nodig. Sommige ouders hebben minder vragen, bijvoorbeeld omdat ze al meerdere kinderen hebben. Voor deze groep is mogelijk alleen de basiszorg voldoende, zoals de benodigde vaccinaties en onderzoeken. Met aanvullende vragen of voor het meten en wegen van hun baby kunnen zij terecht bij de wekelijkse inloopspreekuren.

De pilot gaat op 1 maart van start in meerdere consultatiebureaus. Het consultatiebureau Spikvoorde in Deventer doet mee, evenals de bureaus in Olst, Wijhe, Wesepe en Slagharen.

© Nationale Zorggids