Normal_images__1_

Vanaf 2018 mogen er geen bevallingen meer plaatsvinden in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Zorgverzekeraars willen dat het ziekenhuis zich verder ontwikkelt in hart- en vaatziekten en complexe oncologische zorg. Het aantal bevallingen met een medische indicatie dat in het ziekenhuis plaatsvindt is te laag, aldus de verzekeraars. Dit meldt Omroep Brabant. 

Het Catharina Ziekenhuis bespreekt daarom momenteel aan wie hun afdeling verloskunde het beste overgedragen kan worden. In overleg proberen de verzekeraars, de collega-ziekenhuizen en het Catharina Ziekenhuis tot "een duurzaam en samenhangend zorgpakket voor de inwoners van onze regio" te komen, aldus Paul Boomkamp lid van de raad van bestuur van het Catharina Ziekenhuis.
 
"De verzekeraars hebben een leidende rol in de landelijke discussie rond spreiding en concentratie," legt Paul Boomkamp uit. Het Catharina Ziekenhuis is gespecialiseerd in complexe oncologische zorg en hart- en vaatziekten, daarom willen de zorgverzekeraars dat het ziekenhuis zich rond deze zorg profileert. 
 
© Nationale Zorggids