Logo_rzzopendag

Zaterdag 10 mei zet het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg haar deuren open voor publiek. De organisatie heeft een interactief programma samengesteld voor een breed publiek in alle leeftijden. De open dag is van 10.00 tot 15.00 uur. Dat meldt de Saxenburgh Groep in een persbericht.

Medewerkers en vrijwilligers van het ziekenhuis willen het publiek graag laten zien en ervaren hoe zij de inwoners in de regio kunnen ondersteunen bij hun gezondheid. Belangstellenden ontvangen bij binnenkomst in het ziekenhuis een routekaart, aan de hand waarvan zij hun route door het ziekenhuis kunnen bepalen. Er zijn vier routes uitgezet: Vroeg Erbij/Kinderroute, Onderzoek en Behandeling, Langer Vitaal en Achter de schermen.

De route Vroeg Erbij/Kinderroute is ingericht rondom de zorg voor vrouw en kind, met onder andere kinderarts, couveuse en impressie van een kraamsuite. De ‘poppendokter’ houdt spreekuur, dus kinderen moeten niet vergeten hun pop of beer mee te nemen. Daarnaast kan er in het restaurant Santé 'live' meegekeken worden bij een keizersnede, uitgevoerd door één van de gynaecologen op de operatiekamer in het ziekenhuis. In de zaal is een gynaecoloog aanwezig voor toelichting en het beantwoorden van vragen. Voor dit onderdeel van het programma is aanmelding van tevoren noodzakelijk via de website www.sxb.nl.

Op de route Onderzoek en Behandeling is het mogelijk een kijkje te nemen in onder andere de hartkatheterisatiekamer, Open MRI, operatiekamer, klinisch chemisch laboratorium en het bacteriologisch laboratorium.

De route Langer Vitaal  biedt onder meer de mogelijkheid om de Spoedeisende Hulp van binnen te bekijken, evenals een ambulance. Op humoristische wijze wordt de bezoeker ‘meegetrokken’ in de verzorging van een patiënt, waarbij het ook mogelijk is zelf te reanimeren.

Op de route Achter de schermen worden diensten gepresenteerd die niet direct zichtbaar zijn voor de patiënt, zoals de technische dienst, de facilitaire dienst en de bedrijfshulpverlening.

© Nationale Zorggids