Logo_ah

De supermarktketen Albert Heijn heeft een waarschuwing uitgegeven voor de WK-hamsters. De kleine knuffels die gratis bij de boodschappen worden gegeven, leveren een veiligheidsrisico op voor kleine kinderen. Omdat het stickertje op de achterkant te makkelijk loslaat, kunnen zij erin stikken. Albert Heijn adviseert mensen om het kleefstickertje te verwijderen, zo meldt Trouw.

De veiligheidswaarschuwing komt na een melding van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Volgens een woordvoerster van de supermarktketen zijn de knuffels op veiligheid getest voordat de in de winkels kwamen, maar de kleefstickers zijn pas daarna op de hamsters gekomen. 'De NVWA attendeerde ons op het veiligheidsrisico, uit voorzorg hangen wij posters met de waarschuwing in alle winkels.'

De waarschuwing geldt voor alle 23 uitvoeringen van de zogenoemde Hup Holland Hamsters. Sinds het begin van deze maand worden de knuffels massaal bij de kassa weggegeven. Albert Heijn heeft 45 miljoen hamsters laten maken en deze zijn volgens de woordvoerster zo goed als op.

© Nationale Zorggids