Logo_download__3_

Zorgconcern Espria heeft haar kraamorganisatie De Kraamvogel verkocht. Per 1 juli behoort de organisatie bij Zorg in Nederland, de moederorganisatie van ZiNkraamzorg. "Dit biedt kansen door een volledige focus op kraamzorg en verdere intensivering van ketenzorg," zegt Esther van Dalen, directeur van De Kraamvogel. Dit meldt Skipr. 

Met het afstoten van het cluster 'Kind en Jeugd' past kraamzorg niet meer in de strategische koers van Espria. Het zorgconcern richt zich op kwetsbare mensen. Met het onderbrengen van De Kraamvogel bij Zorg in Nederland kan focus worden aangebracht, aldus Espria.  
 
Louis Schuerman, bestuurder van Zorg in Nederland: “Met de nieuwe combinatie van De Kraamvogel en ZiNkraamzorg kunnen wij versneld inzetten op digitalisering en verder bouwen aan een nog betere samenwerking met partners in de geboorteketen, zoals verloskundigen en ziekenhuizen.’’
 
In januari werd de overname al aangekondigd. Er zijn geen directe gevolgen voor klanten en medewerkers van beide kraamorganisaties. 
 
© Nationale Zorggids