Normal_martiniziekenhuisgevel_3_

Het Groningse Martini Ziekenhuis neemt vandaag neemt twee nieuwe verloskamers in gebruik. De afdeling Gynaecologie/Verloskunde had met de huidige zes verloskamers onvoldoende capaciteit voor het stijgend aantal poliklinische bevallingen in het ziekenhuis. Dat meldt Blik op Nieuws.

Ongeveer 150 vrouwen met de wens om te bevallen in het Martini Ziekenhuis moesten vorig jaar op het moment van de bevalling uitwijken naar een van de omliggende ziekenhuizen. 'Het gaat hier om zwangeren die bewust kiezen voor bevallen in het Martini Ziekenhuis,' zegt gynaecoloog Aren van Loon. 'Het is dan teleurstellend dat we deze vrouwen moeten doorverwijzen vanwege ruimtegebrek.’

Veel zwangeren kiezen voor het Martini Ziekenhuis omdat de partner 24 uur per dag bij moeder en kind op de kamer kan verblijven. Daarnaast is een natuurlijke keizersnede mogelijk, ook als deze ingreep onverwachts nodig blijkt. De twee nieuwe verloskamers bevinden zich op de tweede verdieping van het ziekenhuis, naast de kraamafdeling.

© Nationale Zorggids