Normal_download__2_

Ouders van vroeggeboren kinderen kunnen sinds kort gebruik maken van de mogelijkheid om hun kindje dat in de couveuse in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) ligt, thuis via een webcam te volgen. De couveuseafdeling van het JBZ is blij met de realisatie van dit project ‘Live Baby’. Het project is mede gerealiseerd dankzij de Stichting Vrienden van het JBZ. Dit meldt het JBZ. 

De couveuseafdeling van het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt over 12 couveusesuites. Niet alleen moeder en kind kunnen op deze kamer verblijven, maar ook de vader kan blijven slapen. Hoewel de ouders dus al dicht bij hun kindje kunnen zijn, hebben de webcams zeker een meerwaarde. Ouders kunnen altijd en overal via de computer inloggen om even naar hun kindje te kijken. Unithoofd Paul van Hal heeft er daarom altijd voor gepleit dat het systeem ook in de nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis weer moest gaan draaien. De afdeling is erg enthousiast over het systeem, en nog veel belangrijker: de ouders zijn dat ook.
 
Het is erg eenvoudig een account voor ouders aan te maken en de inloggegevens worden direct per mail verstuurd. Ze kunnen dezelfde dag nog gebruik maken van ‘Live Baby’. In verband met de privacy is er geen geluid bij de beelden. Het is fijn dat de camera eventueel ook even uitgezet kan worden als medewerkers of ouders dit nodig vinden. Sandra van Limpt, coördinerend verpleegkundige:“In de praktijk gebeurt dit eigenlijk nooit. Je hebt op een gegeven moment ook niet meer in de gaten dat er een camera hangt.”
 
© Nationale Zorggids