Normal_pikiwiki_israel_161_kibbutz_babies______________
Acht kraamzorgorganisaties hebben het KSV Groot Amsterdam opgericht. Het samenwerkingsverband wil in samenwerking met de Eerstelijns Verloskunde Amsterdam Amstelland (EVAA) het percentage thuisbevalling in de regio Amsterdam/Amstelland verdubbelen. Dit meldt deelnemende partij de Kraamvogel. 
 
De kraamzorgorganisaties die deelnemen aan het KSV Groot Amsterdam zijn ACK Zorgmaat, De Baker Kraamverzorging, De Kleine Amsterdammer Kraambureau, De Kraamvogel, Kraam & Co, Geboortecentrum, Mammae Mia Kraamzorg, ZiN kraamzorg. 
 
Momenteel vindt 12 procent van de bevallingen in de regio thuis plaats. Dit percentage moet door middel van de samenwerking verhoogd worden naar 25 procent. Dit was het percentage thuisbevallingen van 3 jaar geleden. In het samenwerkingsverband is een gezamenlijk visie op een veilige thuisbevalling opgesteld. Ook gaan de kraamorganisaties gezamenlijk trainen op acute situaties en als één team de zwangere gedurende de gehele bevalling begeleiden.
 
KSV Groot Amsterdam moet ertoe leiden dat de deelnemende kraamorganisaties een eenduidig beleid in gaan voeren in wat nu nog vijf verloskundige samenwerkingsverbanden zijn. KSV Groot Amsterdam moet het regionale aanspreekpunt voor ketenpartners zoals verloskundigenpraktijken, ziekenhuizen, jeugdgezondheidszorg in de geboortezorg worden. 
 
© Nationale Zorggids