Logo_borstvoeding

Ter gelegenheid van de wereldborstvoedingsweek, die van 27 september tot 5 oktober loopt, wil kraamzorgaanbieder Naviva kraamzorg een lans breken voor het geven van borstvoeding. Met het aanbieden van een beeldmerk 'voeden kan hier' nodigt Naviva alle gemeenten in haar werkgebied uit om borstvoedingsvriendelijk te worden. Dat meldt Veluweland.nl.

Het beeldmerk 'voeden kan hier' is ontwikkeld door het Voedingscentrum en om het geven van borstvoeding te faciliteren in horecagelegenheden, attractieparken, bibliotheken, sporthallen, speeltuinen, zwembaden, wijk- en buurtcentra, gemeentehuizen, zorginstellingen en alle andere plekken waar moeders met jonge kinderen komen. Gemeenten kunnen zich aanmelden bij het Voedingscentrum om de stickers met het beeldmerk te ontvangen.

Gemeenten die gebruik maken van het beeldmerk maken kans om de titel 'borstvoedingsvriendelijke gemeente' te krijgen. De gemeenten Achtkarspelen, Beemster, Bergeijk, Best, Bladel, Boxmeer, Cranendonck, Ede, Eersel, Geldermalsen, Heeze-Leende, Horst aan de Maas, Lingewaal, Maasdriel, Middelburg, Opmeer, Sint Anthonis, Someren, Tiel, Waalre, Wijchen en Zaltbommel zijn inmiddels al borstvoedingsvriendelijk.

© Nationale Zorggids