Logo_wka

Van zaterdag 27 september tot en met zondag 5 oktober 2014 is het Wereld Borstvoeding Week. In deze week worden overal extra activiteiten georganiseerd rondom borstvoeding. Zo organiseert het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) op 1 oktober een extra Mama Café. Dat meldt het ziekenhuis in een persbericht.

Het Mama Café Assen vindt plaats in het WZA-restaurant op woensdag 1 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. De toegang is gratis. Het Mama Café dient als ontmoetingsplek voor jonge ouders waar zij gelegenheid hebben om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Lactatiekundige van het WZA Ineke Bakker en Gerda Sinkgraven van het Centrum Jeugd en Gezin zijn deze ochtend gastvrouw.

Het Mama Café Assen vindt buiten deze extra morgen om tweewekelijks plaats bij Koffiehuis De Buurman aan de Singelpassage in Assen. Het volgende Mama Café zal daar plaatsvinden op 8 oktober 2014. Ter gelegenheid van de Wereld Borstvoeding Week (27 september tot en met 5 oktober) zullen de kinderafdeling en de kraamafdeling van het WZA worden versierd. Daarnaast krijgen alle moeders een tasje mee met kleine cadeautjes die iets te maken hebben met borstvoeding of baby’s.

© Nationale Zorggids