Normal_baby_food_thumb
Het immuunsysteem van baby's is niet minder goed dan dat van volwassenen. Dit schrijven wetenschappers van het King's College in Londen. Het immuunsysteem van de baby's is alleen anders van samenstelling en werking dan die van volwassenen. Dit meldt Gezondheidsplein na een publicatie in Nature Medicine. 
 
De onderzoekers namen het immuunsysteem van nieuwgeborenen onder de loep. Zij richtten zich tijdens het onderzoek op de specifieke aanwezigheid van zogenaamde T-cellen. Het immuunsysteem gebruikt deze cellen om cellen die geïnfecteerd zijn met een virus of bacterie aan te pakken. Er werd altijd gedacht dat T-cellen bij baby's inactief zijn. Dit blijkt echter niet zo te zijn, zo stellen de onderzoekers. 
 
Zij vonden actieve T-cellen bij de pasgeborenen. Deze cellen bleken alleen wel anders te zijn dan de T-cellen van volwassenen. De cellen produceren namelijk andere stoffen dan de volwassen varianten. De cellen van de baby maken onder andere het molecuul interleukine-8 aan. Dit molecuul activeert andere cellen met een zeer antibacteriële werking. De onderzoekers hopen met de bevinden de zorg voor te vroeg geboren baby's en het aantal sterfgevallen door infecties terug te brengen. 
 
© Nationale Zorggids