Normal_babyvoeding

De politie in het Gelderse Heerde heeft dankzij oplettendheid van een caissière bij een supermarkt in Heerde twee personen aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van babyvoeding. Dit meldt Politie.nl.

De politie kreeg donderdag omstreeks 14.00 uur een melding dat twee mannen bij een supermarkt aan de Brandstraat hadden geprobeerd meerdere bussen babyvoeding te stelen. De caissière wist dit te voorkomen, waarop het duo er vandoor ging. Zij reden weg in een auto. De gewaarschuwde politie stelde met meerdere eenheden een onderzoek in en de bewuste auto werd later gesignaleerd en aan de kant gezet. In de auto zaten twee personen en in de auto bleken ruim 40 pakken babyvoeding te liggen. Het duo is ingesloten voor verder onderzoek. De politie vraagt winkeliers alert te zijn en bij diefstal direct aangifte te doen.

Veel winkeliers hebben al een tijdje te maken met een run op babyvoeding. De voeding wordt veelal illegaal geëxporteerd naar China, waar veel geld wordt betaald voor de babyproducten.

© Nationale Zorggids