Normal_ggd_gooi___vechtstreek

De managers van Jeugdgezondheidszorg GGD Gooi & Vechtstreek, Kraamzorg de Waarden en BabyCare Kraamzorg ondertekenen vandaag een samenwerkingsconvenant. Met de samenwerking hopen de betrokken partijen een keten te vormen die gezonde en veilige zorg rondom geboorte en zwangerschap biedt. Dat meldt Dichtbij.

Het convenant tussen kraamzorg en jeugdgezondheidszorg geldt tevens voor het Kraamzorg Samenwerkingsverband (KSV) Gooi en Vechtstreek, waar naast de Waarden en BabyCare ook Allerzorg Kraamzorg, Omega Kraamzorg, Het Kraam en Verpleegcentrum en Zin Kraamzorg in vertegenwoordigd zijn.

Het convenant is opgesteld in navolging van aanbevelingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) om de samenwerking te verbeteren. De IGZ voerde recentelijk een landelijk onderzoek uit naar de kwaliteit van samenwerking in de geboortezorg. In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de samenwerking, overdracht en continuïteit van zorg, zodat duidelijk is wat professionals van elkaar mogen verwachten.

© Nationale Zorggids