Logo_siriz

De hulporganisatie Siriz heeft donderdag haar achttiende lokale hulppost geopend in Houten. Bij deze hulppost kan iedereen binnenlopen voor informatie, vragen of advies rondom onbedoelde zwangerschap. Dat meldt Siriz.

De hulppost is er gekomen op initiatief van vrijwilligers uit diverse kerken uit de omgeving, die samenwerken om tieners en moeders te helpen die onbedoeld zwanger zijn. Voorzitter van het team Jacobine den Hertog: 'We zijn heel blij met zoveel betrokken kerken en mensen. Siriz levert de professionele hulpverlening en wij helpen de zichtbaarheid te creëren en financiële middelen te genereren. Dit doen we onder andere door het informeren van verwijzers zoals huisartsen, coördinatie rondom de hulppost, organiseren van en aanwezig zijn bij evenementen, versturen van nieuwsbrieven, werven van financiën en allerlei andere activiteiten'.

Naast het geven van informatie en advies biedt Siriz ook hulp in diverse situaties zoals het maken van een keuze bij een onbedoelde zwangerschap, begeleiding voor en na de zwangerschap, postabortus hulpverlening, hulp bij afstand ter adoptie en opvang. Daarnaast worden per jaar 20.000 scholieren bereikt met preventielessen. Naast de hulppost in Houten heeft Siriz nog zeventien andere hulpposten in Nederland.

© Nationale Zorggids