Normal_baby_fles_1

Onderzoeksorganisatie TNO voert in het najaar van 2014 de peiling 'Melkvoeding van zuigelingen' uit. De peiling moet alle zaken die belangrijk kunnen zijn bij het geven van borstvoeding in beeld brengen. Ook wordt de effectiviteit van de certificaten van stichting Zorg voor Borstvoeding onder de loep genomen. Dit meldt het Nederlands Centrum voor Jeugdgezondheid. 

De doelgroep van de peiling zijn ouders of verzorgers van zuigelingen tot zeven maanden oud. Het is de bedoeling dat de jeugdgezondheidszorg-organisaties deze ouders of verzorgers een kaart meegegeven met daarop een link naar een vragenlijst. Alleen de leeftijd van de zuigelingen is belangrijk in de selectie aan wie de kaart voor deelname aan de peiling wordt gegeven. Ouders kunnen daarnaast ook zelf de vragenlijst online invullen, of zij kunnen bij TNO om een papieren vragenlijst vragen. 
 
TNO voert de peiling uit in opdracht van het Voedingscentrum. Jeugdgezondheidszorg-organisaties hebben een uitnodiging voor deelname aan de peiling gestuurd gekregen. Jeugdgezondheidszorg-organisaties en -teams die mee willen werken aan de peiling kunnen zich aanmelden via peilingmelkvoeding@tno.nl. 
 
© Nationale Zorggids