Normal_borstvoeding_logo

Vanaf februari 2015 verandert de lactatiekundige service van Naviva kraamzorg. De cliënt die zich heeft ingeschreven bij Naviva kan vanaf haar moment van inschrijving tot de eerste verjaardag van haar baby bellen met een deskundige van Naviva voor een telefonisch consult over borstvoeding. Het telefonisch consult is voor cliënten van Naviva kosteloos, zo meldt de kraamzorgorganisatie.

De lactatiekundige is daarvoor dagelijks, zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Indien de zorgvraag van de cliënt van dien aard is dat een huisconsult gewenst is, dan draagt de lactatiekundige van Naviva dit over aan een vrijgevestigde lactatiekundige. De lactatiekundige van Naviva blijft betrokken bij de Mammacafés waarmee zij nu al samenwerken. Ook blijft de samenwerking betreffende de bestaande voorlichtingsbijeenkomsten en regionale werkgroepen bestaan.

Ter versterking van de ketensamenwerking stelt Naviva de borstvoedingslijn ook open voor vragen van verloskundigen, huis-, en jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. De lactatiekundige is bereikbaar via 088 - 7777 680. Dit nummer is ongewijzigd. Naviva verwacht met deze koerswijziging en een breder bereik van doelgroepen, een wezenlijke bijdrage te leveren aan de bevordering van borstvoeding in de regio. De organisatie levert kraamzorgdiensten in Overijssel, Gelderland, Utrecht, het zuiden van Friesland, het zuidwesten van Drenthe en de Noordoostpolder.

© Nationale Zorggids