Normal_index

Op een voorlichtingsavond voor zwangeren in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein is een rel ontstaan over borstvoeding. Medewerkers van het ziekenhuis zouden op de avond gezegd hebben dat baby's die met de fles gevoed worden, minder liefde krijgen en een scheef hoofd ontwikkelen. Dit meldt RTV Utrecht.

 

Volgens bezoekster Van de Linde waren de medewerkers van het ziekenhuis duidelijk tegen flesvoeding. De zwangere vrouw was aanwezig op de informatieavond. Volgens haar beweerden de medewerkers onzin. "Zo werd gezegd dat als je geen borstvoeding geeft, je je kindje niet de liefde kunt geven die nodig is", zegt Van de Linde. "Flauwekul."

 

Het St. Antoniusziekenhuis heeft laten weten niet achter de omstreden uitspraken te staan die op de voorlichtingsavond door de medewerkers gedaan zijn. Verloskundige Ilse Hostyn van het ziekenhuis heeft echter wel aangegeven dat zij een voorstander is van borstvoeding. De verloskundige vindt het dan ook niet raar dat de voorlichtingsavond in het teken van de voordelen van borstvoeding stond.

 

© Nationale Zorggids