Normal_baby_kraamzorg_3453452

Op maandag is in het ziekenhuis van Almelo het nieuwe geboorteloket officieel geopend. Er kan ook digitaal aangifte gedaan worden. Ouders kunnen via de website www.almelo.nl hun zoon of dochter aangeven. Vervolgens kunnen ze via de site een afspraak inplannen bij het geboorteloket. Dit meldt Tubantia. 

Het doel van het loket is dat ouders – in de meeste gevallen de vader – niet meer naar het stadhuis van Almelo hoeven te reizen om de geboorteakte te ondertekenen. In de hectische dagen na de geboorte is het doen van een digitale aangifte makkelijker. Desondanks blijft het zetten van een zogeheten natte handtekening noodzakelijk om de geboorteaangifte officieel te maken. “Dat is wettelijk voorgeschreven”, aldus een Almelose wethouder. “Maar het is natuurlijk makkelijker om dat in het ziekenhuis te kunnen doen wanneer je daar toch bent.” 
 
Het geboorteloket van de Zorggroep Twente (ZGT) en de gemeente Almelo is bedoeld als 'extra service'. Het ziekenhuis stelt een iPad beschikbaar aan ouders die geen smartphone of tablet bij zich hebben waarmee ze de aangifte kunnen doen. Het geboorteloket is van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 11:00 open. ZGT Almelo is het enige ziekenhuis in de regio met een geboorteloket. Het blijft ook mogelijk om aangifte te doen op het stadhuis. 
 
© Nationale Zorggids