Normal_pinda

Het risico op het ontwikkelen van een pinda-allergie neemt met meer dan 80 procent af als baby’s al op jonge leeftijd pindaproducten eten. Dat blijkt uit een Brits onderzoek, meldt RTL Nieuws. 

De onderzoekers van het Kings College in Londen onderzochten 640 kinderen tussen de vier en elf maanden oud. Al deze kinderen vertoonden voortekenen van het ontwikkelen van een pinda-allergie. De onderzoekers deelde de groep in tweeën: de ene groep kreeg regelmatig een product op basis van pinda’s, de andere groep vermeed pinda’s.

Normaal gesproken ontwikkelen 14 van de 100 risicokinderen een pinda-allergie voor hun vijfde levensjaar. Bij de groep die regelmatig een product kreeg op basis van pinda’s, ontwikkelde maar 2 van de 100 risicokinderen een allergie. De onderzoekers spreken van een significante daling.

“Dat is de eerste keer dat een ontwikkeling van een allergie is voorkomen”, zegt onderzoeker Gideon Lack. We realiseren ons dat deze conclusie haaks staat op eerder advies. Het is echt een cultuurverschuiving.” Specialisten zeggen dat de conclusies van dit onderzoek misschien ook van toepassingen kunnen zijn op andere allergieën.

© Nationale Zorggids