Normal_baby

(Novum) - BREDA (Novum) - De politie heeft dinsdag twee nieuwe tips binnengekregen over het pasgeboren meisje dat vorige week werd achtergelaten in Breda. Dat gebeurde nadat de televisieprogramma's Opsporing Verzocht en Hart van Nederland aandacht aan de zaak hadden besteed. De politie liet nieuwe bewakingsbeelden zien van de verdachte.

Het babymeisje werd ruim een week geleden achtergelaten tussen geparkeerde auto's in de Christaan Huygensstraat in Breda. De verdachte die de zwarte tas met het pasgeboren meisje achterliet werd kort ervoor door bewakingscamera's gefilmd. De opnamen maken niet duidelijk of het gaat om een man of een vrouw.

De politie denkt dat het meisje een paar dagen eerder is geboren. De politie concludeert aan de hand van de navelstreng dat ze zonder deskundige hulp ter wereld is gekomen. De moeder heeft mogelijk medische hulp nodig. Het meisje maakt het goed. Ze is naar een pleeggezin gebracht.

Eerder op dinsdag liet de politie weten vorige week een anonieme brief ontvangen te hebben van een vrouw die schrijft dat ze de moeder is van het meisje. Wat er precies in de brief staat, wilde de politie niet zeggen. De politie is op zoek naar de schrijfster en vraagt haar om opnieuw contact op te nemen.