Normal_geboorte_baby_zwanger_gynaecologie_obstetrie_verloskunde_isabella_011

Om de afdeling acute klinische verloskunde in Hardenberg te behouden, gaan de gynaecologen van ziekenhuis Isala in Zwolle en ziekenhuis Röpcke-Zweers in Hardenberg samenwerken. De ziekenhuisbesturen hebben hiertoe een intentieovereenkomst ondertekend. Dit meldt RTV Oost.

Volgens de twee ziekenhuisbesturen zijn goede afspraken gemaakt met de verloskundigen. Voortaan kunnen vrouwen die gaan bevallen in het ziekenhuis zelf beslissen of ze dat in het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg of in Isala ziekenhuis in Zwolle doen. Om dit mogelijk te maken, worden afspraken gemaakt over de inzet van een gynaecoloog op beide locaties en worden de werkwijzen op elkaar afgestemd.

Het aantrekken van twee nieuwe gynaecologen was een belangrijke stap om de acute klinische verloskunde voor Hardenberg te behouden. Door de samenwerking met Zwolle is het behoud nu optimaal gegarandeerd. Voor de gynaecologen uit beide ziekenhuizen biedt de samenwerking bovendien de mogelijkheid om specialisaties binnen het vakgebied gynaecologie en verloskunde te onderhouden en samen verder te ontwikkelen.

© Nationale Zorggids