Normal_baby2

Felix, Oscar en Oliver zijn de populairste jongensnamen die hoogopgeleide ouders aan hun zoon gegeven hebben in de afgelopen zes jaar. Juliette, Josephine en Amélie waren de populairste meisjesnamen onder de hoogopgeleiden. De laagopgeleide ouders kozen voor Cornelia, Ashley, Kayleigh, Gerrit, Hendrik en Jordy. Dit meldt NU.nl.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) publiceert ieder jaar een lijst met de populairste babynamen. De instelling haalt deze gegevens uit de informatie over de kinderbijslag. De verzekeringsbank kan zo onder meer zien welke namen het populairste zijn en wat het opleidingsniveau van de ouders is. 
 
In de afgelopen zes jaar waren Juliette, Josephine, Amélie, Felix, Oscar en Oliver de namen die de meeste hoogopgeleide ouders kozen. Ouders met minder opleiding gingen het vaakste voor Cornelia, Ashley, Kayleigh, Gerrit, Hendrik en Jordy. Volgens de SVB komen bepaalde namen vaak voor bij hoogopgeleiden, terwijl andere namen het bijvoorbeeld beter doen bij ouders die minder scholing hebben gehad. Zo zou een kind dat Felix heet doorgaans in een wijk wonen waar 59 procent meer hoogopgeleiden wonen dan gemiddeld. In wijken waar de jongens Gerrit worden genoemd, zouden daarentegen juist 31 procent minder hoogopgeleiden dan gemiddeld wonen. 
 
© Nationale Zorggids