Normal_download

Op vrijdagmiddag 17 april a.s. organiseert het Platform Borstvoeding een bijeenkomst over borstvoeding. Een groot aantal organisaties zijn aangesloten bij het Platform Borstvoeding. Het Platform is ingesteld om de afstemming en samenwerking rond de begeleiding van borstvoeding te bevorderen. Dit melden het Voedingscentrum en de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). 

Tenminste 18 organisaties zijn aangesloten bij het platform, waaronder de KNOV, het Voedingscentrum, de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde en het Kenniscentrum Kraamzorg (vertegenwoordigt Branchebelang Thuiszorg Nederland, ActiZ en de Nederlandse Beroepsvereniging voor de Kraamzorg). Aankomende vrijdag organiseert het Platform Borstvoeding een bijeenkomst in Dudok in Den Haag. Op de bijeenkomst worden de inspanningen van het afgelopen jaar op het gebied van begeleiding rond borstvoeding gepresenteerd. Ook wordt er vooruit gekeken naar de toekomst. 
 
TNO en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zullen tijdens de bijeenkomst de resultaten van de Peiling Melkvoeding presenteren. Daarnaast zullen zij vertellen over de literatuurstudie waarin de gezondheidseffecten van borstvoeding onder de loep zijn genomen. Op het evenement wordt daarnaast stilgestaan bij de Nederlandse vertaling van de code van de World Health Organization (WHO) en wordt ingegaan op het nieuwe Charter voor Borstvoeding. Dit charter is een gezamenlijk initiatief van de platformorganisaties. De organisaties stellen in het charter dat zij vinden dat het geven van borstvoeding gewoon moet zijn en dat zij zich hier voor in zetten. Er wordt vanuit deze doelstelling gewerkt aan een gemeenschappelijke agenda van beroepsverenigingen, brancheorganisaties en vrijwilligersorganisaties. UNICEF en het Voedingscentrum zijn ook betrokken bij het charter.
 
© Nationale Zorggids