Logo_fiom_logo

(Novum) - 26 vrouwen hebben hun kind afgelopen jaar afgestaan ter adoptie. Zes van hen deden dat onder geheimhouding, dan wordt de identiteit van de moeder afgeschermd. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde jaargegevens van Fiom, een instantie die hulp verleent bij ongewenste zwangerschap. De organisatie begeleidt nagenoeg alle vrouwen in Nederland die afstand doen van hun pasgeboren kind.

In 2014 klopten zo'n driehonderd zwangere vrouwen aan bij Fiom. 95 waren van plan hun kind ter adoptie af te staan, 26 van hen deden dat ook echt, van wie zes anoniem. Voor zover bekend besloot de rest het kind toch zelf op te voeden of het (tijdelijk) in een pleeggezin te laten plaatsen. Deze cijfers wijken niet veel af van voorgaande jaren.

De organisatie heeft sinds begin dit jaar de website Zwangerwatnu.nl. Daar kunnen zwangere vrouwen online hulp krijgen als ze niet weten wat ze moeten doen. "Zo'n driehonderd vrouwen hebben tot nu toe het hele hulpprogramma op de site doorlopen'', zegt Fiom-directeur Rineke van Kessel.