Vondelingenkamer in Duitsland

Nederland heeft nu drie vondelingenkamers. Naast Groningen en Papendrecht is er nu ook een vondelingenkamer in Oudenbosch in West-Brabant. Vrouwen in nood kunnen hun baby anoniem bij de kamer achterlaten. De vondelingenkamers zijn een initiatief van de Stichting Beschermde Wieg. Dit meldt De Telegraaf. 

De vondelingenkamer is officieel sinds maandag geopend. Een getrouwd stel uit Oudenbosch, Jan en Sofie Nagelkerke, hebben het initiatief genomen. Nadat zij een documentaire over babyluikjes in Afrika hadden gezien, meldden zij zich bij de Stichting Beschermde Wieg. 

De ingang van de vondelingenkamer in Oudenbosch ligt op het Jan Gielenplein, recht tegenover de ingang van een apotheek. "Voor vrouwen in nood die naar de kamer komen, staat er een hulpverleenster klaar'', laat Barbara Muller van de Stichting Beschermde Wieg weten. Muller zegt dat er in Groningen en Papendrecht nog geen babys zijn achtergelaten. Wel heeft een moeder na een gesprek met een vrijwilliger in een vondelingenkamer in Groningen besloten haar kind niet achter te laten.

© Nationale Zorggids