Normal_puree

Potjes met gemengde babyvoeding zorgen ervoor dat kinderen kieskeurig worden. Door de gemixte groentepurees is het voor kinderen lastig om onderscheid te maken tussen verschillende smaken. Dit vertelt de Franse onderzoekster Sophie Nicklaus, meldt Vakblad Vroeg.

In supermarkten is het mogelijk om allerlei soorten potjes babyvoeding te kopen. De combinatiepotjes pakken echter nadelig uit voor de kinderen. Nicklaus benadrukt dat het juist voor een kind belangrijk is om elke groente apart te proeven om die te leren eten. Als de ze de groenten niet apart leren proeven, dan leren ze de de smaak niet waarderen, stelt zij.

Een onderzoek van biopsycholoog Marion Hetherington ondersteunt de bewering van Nicklaus. Haar studie laat zien dat als een baby geleidelijk één groentesoort per keer krijgt, dan staat de baby later meer open om andere groenten te proberen. Volgens haar maskeer je bepaalde groenten door ze te mengen. Baby's wennen hierdoor niet aan de geur, smaak, textuur en visuele eigenschappen van individuele groenten.

© Nationale Zorggids