Logo_logo_geboortehuis_maas
Het verloscentrum van het Maasstad Ziekenhuis heet nu Geboortehuis Maas. Kraamzorg Rotterdam en het Maasstad Ziekenhuis werken samen in het huis voor geboortezorg. De opening gebeurde in de stijl van de geboortezorg: de linten werden met navelstrengscharen doorgeknipt. Dit meldt Dichtbij. 
 
Johan Dorresteijn, bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis, en Marja Huizer, directeur van Kraamzorg Rotterdam openden het nieuwe geboortehuis en stonden stil bij wat de samenwerking van de twee partijen betekent voor de geleverde geboortezorg. Marja Huizer: “We werken samen om geboortezorg op elkaar af te stemmen, ook organisatorisch. Met onze inzet en betrokkenheid en de Rotterdamse mentaliteit kunnen de verloskundigen, kraamverzorgenden, gynaecologen en gespecialiseerd verpleegkundigen de allerbeste zorg aan zwangere vrouwen in de regio bieden.” 
 
Uniek aan het geboortehuis is dat, wanneer nodig, er altijd een anesthesioloog, intensivist en een OK-team klaar staan. “Door zo’n goede structuur, zijn wij in staat optimale, veilige zorg te leveren aan moeder en kind”, aldus Johan Dorresteijn.
 
© Nationale Zorggids