Normal_baby_mooi

Ruim driekwart van de vaders en moeders zijn wel eens niet blij geweest met een kraamcadeau die zij gekregen hebben na de geboorte van hun kind. Van de 76 procent van de ouders die niet blij met een cadeau zijn, zegt 30 procent dat het cadeau niet naar wens is. De overigen niet. Dit meldt NU.nl na onderzoek van KidsToday.nl onder 1600 ouders.

Er werd onder meer gekeken naar wat voor cadeaus de kersverse ouders graag wel en liever niet ontvangen. Het krijgen van te kleine kleding voor de baby behoort tot de grootste gemaakte fouten. 23 procent van de ouders gaf aan liever geen kleding in maat 50 te krijgen. Daartegenover staat dat 19 procent van de ouders babykleding in maat 62 een leuk cadeau vindt. Schoentjes die de baby tijdens de eerste drie maanden aan kan, worden niet erg goed ontvangen. 27 procent heeft dit liever niet. 
 
Favoriete kraamcadeaus zijn, naast passende babykleding, cadeaubonnen en gepersonaliseerde kleinigheidjes, zoals een bord met de baby's naam er op. Cadeaus die niet gewenst zijn, worden zelden weggegooid, zo blijkt ook uit het onderzoek. De cadeaus worden in een kast gelegd, waar ze ongebruikt blijven liggen. De kleding wordt ook wel als reservekleding gedragen, op het kinderdagverblijf. Daarnaast trekken ouders hun kindje de ongewenste kleding ook wel eens eenmalig aan, op het moment dat de gever langskomt. 
 
© Nationale Zorggids