Normal_baby-buggy-303836_640

Woensdag heeft een 17-jarige jongen uit Zaandam een baby gered van verdrinking. De baby lag in een kinderwagen die in de gracht gerold was. Mees Koopman trok de wagen uit het water terwijl de baby al kopje onder was. Dit meldt Metro. 

Het incident gebeurde in de Gedempte Gracht in Zaandam. De kinderwagen stond op een stuk grond die afliep en op een plek waar geen hekken langs de gracht staan. De vader was vergeten de wagen op de rem te zetten. Deze rolde daardoor achteruit, met baby en al, het water in. Mees Koopman liep toevallig voorbij en schoot meteen te hulp. De baby was al kopje onder toen hij de kinderwagen uit het water trok. De vader had dit ook al geprobeerd. "De man probeerde het wel, maar die was helemaal in paniek", vertelt de jongen. "De wagen liep ook vol en was veel te zwaar om in je eentje eruit te halen." 
 
“Omdat ik er dicht bij stond, was ik er snel bij om het kind uit het water te trekken”, aldus de jongen. Na zijn hulp is hij gelijk weer weggegaan. "Stom eigenlijk, nu weet ik niet echt hoe het gaat. Al hoorde ik de baby wel huilen."  
 
© Nationale Zorggids