Normal_normal_nutricia

De drie verdachten van etikettenfraude bij babymelkpoeder blijven nog minimaal een maand vastzitten. Een vierde man is maandag aangehouden. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend gemaakt, meldt het Algemeen Dagblad. 

De vier mannen plakten valse etiketten op ‘gewone’ babymelkpoeder. De melk leek daarom geschikt voor baby’s met een koemelkallergie, terwijl dat niet zo was. De producten verkochten zij vervolgens aan handelaren die alles naar China exporteerden. De nep-etiketten zaten op de blikken van Nutrilon Pepti 1 en Pepti 2.

Chinezen kopen vanwege een groot voedselschandaal met babymelkpoeder in hun eigen land op grote schaal melkpoeder in Nederland, dat wel als veilig wordt beschouwd. Maar als kinderen met een koemelkallergie deze melk drinken, kunnen ze en ernstige allergische reactie krijgen.

De NVWA sluit niet uit dat ook Nederlandse particulieren de vervalste blikken hebben gekocht. Er zijn echter geen meldingen binnen gekomen van kinderen die ziek zijn geworden door babymelk.

© Nationale Zorggids