Normal_amphia

Het Amphia Ziekenhuis in Breda wil toch met Jan Koevoets in gesprek over een schadevergoeding. De man werd in 1953 in het Ignatius, de voorloper van het Amphia, verwisseld met Martino Kerremens. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Het ziekenhuis zou het advocatenkantoor dat Koevoets bijstaat hebben gevraagd of het aanbod van afgelopen zomer nog staat. Toen wilde Koevoets dat het ziekenhuis de fout afkocht met een bedrag van 10.000 euro, plus 2.500 euro aan advocaatkosten. Wat Koevoets betreft gaat dat niet door. “Ik heb dat voorstel maanden geleden al gedaan en daar nooit ook maar iets op gehoord. En nu mijn zaak in de publiciteit komt, wil het ziekenhuis opeens wel. Nu hoeft het van mij niet meer." Aanvankelijk bood het ziekenhuis een weekendje weg ter waarde van 500 euro aan.

Kerremans kwam er twee jaar geleden achter dat hij niet de zoon was van de mensen van wie hij dacht dat het zijn ouders waren. Uit DNA-onderzoek bleek vervolgens dat beide baby’s op de kraamafdeling van het ziekenhuis zijn omgewisseld. Sinds de fout bekend is, staat het leven van beide heren op hun kop.

Koevets zet in op een schadevergoeding die in ieder geval een stuk hoger ligt dan 10.000 euro. Hij vindt dat ze negatief zijn bij het ziekenhuis en noemt het weekendje weg dat de zorginstelling aanbood ‘vernederend’.

Koevoets is vanavond te gast bij RTL Late Night. Het Amphia Ziekenhuis wil in de media niet reageren op de kwestie.

© Nationale Zorggids