Normal_naam_anoniem_pseudoniem534

Emma en Liam zijn de populairste voornamen van het afgelopen jaar. In 2014 kozen nieuwe ouders het meest voor Sophie en Daan. Dit meldt RTL Nieuws.

Jaarlijks maakt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) de populairste babynamen bekend. Omdat de instantie de kinderbijslag uitkeert, weet het welke namen ouders aan hun pasgeborenen geven. De lijst van de SVB laat zien dat Emma vorig jaar op de tweede plaats stond. Liam heeft grote sprongen gemaakt. In 2013 stond de naam nog op de zeventiende plek en vorig jaar was dat plek negen. In totaal hebben vorig jaar 720 babyjongetjes de naam Liam gekregen.

Er zijn afgelopen jaar ongeveer 168.000 kinderen geboren. 11.686 van de geboren jongens kregen een unieke naam, bij de meisjes waren dat er 13.259. Opvallende namen waren bijvoorbeeld Alien, Blessing-VirginYah en D-gently. De langste naam van 2015 is toegeschreven aan het meisje Indianola-Clara-Elizabeth, gevolgd door Devynthreasure-Jahaily en X'Jeàneyshá-Treángelys. De langste naam bij de jongens was Jeanson-Markanthony.

Doorgaans worden namen sinds een aantal jaren steeds korter. Ook vernoemen mensen hun kinderen steeds vaker naar karakters uit films of series. 

©Nationale Zorggids