Normal_zwangerschap

Na een succesvolle start van de Doula Bevallingscoach App in 2014, is het nu tijd voor een uitbreiding op het gebied van taal. De applicatie dient als een bevallingscoach tijdens de eerste uren van de bevalling, wanneer zorgpersoneel nog niet continu naast het bed staat. De app is nu ook beschikbaar voor Android en met de uitbreiding van vijf talen kunnen vrouwen wereldwijd gebruik maken van de Nederlandse app.  Dit meldt Emerce. 

De Doula Bevallingscoach App is in het leven geroepen door een ervaren Nederlandse verloskundige. Zwangere vrouwen liggen vaak alleen te puffen omdat het zorgpersoneel alleen in het laatste deel van de bevalling veel aanwezig is in de kraamkamer. Met rustige, ingesproken coaching begeleidt de app vrouwen door de eerste uren van de bevalling en kunnen vrouwen en hun partner weeën tellen, ademhalingsoefeningen doen en prettige muziek luisteren.

Met de nieuwe update is het nu ook mogelijk om de app te installeren op apparaten die op een Android-systeem draaien. Er zijn nu in totaal zes talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Turks en Marokkaans. In de toekomst staan Russisch en Aziatische uitbreidingen gepland. Door het nieuwe talenpakket van de app kunnen vrouwen wereldwijd gebruik maken van de bevallingscoach.

Vanuit de zorgsector wordt het gebruik van de app aangemoedigd. Verloskundigen, gynaecologen en cursusleidsters kunnen gebruik van de Doula Bevallingscoach App aanbevelen aan zwangere vrouwen. De app was eerst alleen beschikbaar voor de iPhone en het werd al vrij snel duidelijk dat er ook vraag was naar een versie voor Android.

De Doula Bevallingscoach App is gratis te downloaden voor gebruikers van zowel Apple als Android.

© Nationale Zorggids