Normal_borstvoeding_baby_borst_voeding

Vanaf deze week kunnen nieuwe moeders van hun moedermelk een sieraad laten maken. Het Papendrechtse sieradenmerk SoLilly biedt moeders de mogelijkheid om hun borstvoeding op deze manier te vereeuwigen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

Eigenaresse Nikita Boelens kwam op het idee om haar moedermelk tot sieraad te maken toen ze was bevallen van haar tweede kind. Haar dochtertje heeft het syndroom van Down, borstvoeding zou geen optie zijn mede door haar ademhalingsproblemen. Toch lukte het en besefte ze wat de waarde van borstvoeding geven was. “Dit was voor mij een heel bijzonder moment, een kind voeden is zoveel meer dan alleen borstvoeding geven”, zegt Boelens. Ze besloot om het in een sieraad vast te leggen en ging op zoek naar een manier om het moedermelk te conserveren. Nu dit proces is vastgelegd kan ze starten met de ontwerpen.

De eerste reacties op het initiatief zijn overwegend positief en Boelens is de eerste bestellingen aan het verwerken. Ze gaat een koelkast in haar atelier zetten waar ze al het moedermelk kort in op kan slaan. De ontwerpster is ongeveer een week bezig met het ontwerp van een ketting. “Alleen het verharden duurt al een paar dagen en ik doe alles in mijn eentje.” 

©Nationale Zorggids