Normal_vumc_gabriel

De VUmc in Amsterdam heeft gisteravond de twee miljoenste unieke patiënt ingeschreven. Baby Gabriël werd woensdag aan het begin van de avond geboren op de verloskamers. Moeder en kind werden door prof. Christianne de Groot, hoofd afdeling verloskunde & gynaecologie, verrast met een bos bloemen en een taart. Dat meldt VUmc.  

 

Elke persoon die binnenkomt via de spoedeisende hulp of wordt geboren in het ziekenhuis is een nieuwe, unieke patiënt met een eigen patiëntennummer. Ook mensen die worden overgeplaatst vanuit een andere zorginstelling of die hier komen voor een onderzoek, zijn nieuwe patiënten voor VUmc.

In 1964 werden de eerste poliklinische patiënten ingeschreven in het toenmalig VU ziekenhuis. Vanaf 1966, het officiële oprichtingsjaar, konden patiënten ook (klinisch) worden opgenomen. In 1997 verwelkomende VUmc de miljoenste patiënt.

Beter worden en beter maken is al vijftig jaar de ambitie van VUmc. Elke dag opnieuw, met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg. Na vijftig jaar is deze ambitie er nog steeds. Het jubileum heeft daarom als motto meegekregen: ‘Elke dag beter’. Ook in de komende vijftig jaar wil het VUmc de gezondheidszorg dagelijks blijven verbeteren.

© Nationale Zorggids