Normal_baby_voetjes

Baby Livia die haar jonge ouders volledig verraste met haar komst, is geopereerd aan een hartafwijking. De ouders wisten niet dat zij in verwachting waren, en kregen een extra shock toen bleek dat hun pasgeboren dochtertje een hartafwijking had. Livia heeft de operatie overleefd en ligt nu op de intensive care. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Voor de kersverse ouders met hun dochter naar huis mochten, werd in het ziekenhuis nog een laatste check gedaan. Tijdens dit onderzoek bleek dat de kleine Livia een aangeboren hartafwijking heeft. De negen dagen oude baby onderging een operatie van maar liefst vijf uur. “Het was slopend. Het idee dat jouw kind daar ligt en dat het kan misgaan. Dat was echt heel pijnlijk en zwaar”, vertelt moeder Frederique. De operatie verliep zonder complicaties en Livia ligt nu op de intensive care waar ze slapende wordt gehouden.

Frederique en haar partner Thierry zijn op zoek naar een nieuwe woning, waar ze straks met zijn drieën kunnen wonen. Het stel studeert nog en woont nu in een studentenhuis, waarbij de grootste kamer slechts vijftien vierkante meter groot is. Wanneer Livia klaar is om naar huis te gaan, hopen ze een plekje te hebben gevonden.

© Nationale Zorggids