Logo_tweestedenziekenhuis_logo_images

De ivf-kliniek van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is verkozen tot de meest patiëntvriendelijke kliniek van Nederland. De prijs voor de meest patiëntvriendelijke algemene fertiliteitskliniek gaat naar Nij Barrahûs in Wolvega. Dat blijkt uit de resultaten van een enquête van de landelijke vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen Freya, meldt Skipr.

Ongeveer 1.200 respondenten gaven hun mening over de klinieken waar zij onder behandeling zijn. Op het gebied van expertise, inlevingsvermogen en begeleiding scoorde het Centrum Voortplantingsgeneeskunde van het ETZ 'uitmuntend'. Het team blijkt zeer betrokken te zijn en vanwege de persoonlijke benadering wordt de kliniek een 'verademing' genoemd. Binnen de categorie algemene fertiliteitsklinieken kwam Nij Barrahûs in Wolvega als winnaar uit de bus. De kliniek krijgt op alle fronten een bovengemiddelde score van de respondenten. Ze gebruikten kernwoorden als ontzettend vriendelijk, kundig en vrij van oordeel.

De vereniging Freya is er voor iedereen voor wie zwanger worden niet vanzelfsprekend is. Het geeft informatie over fertiliteit en alles daaromheen. Ook brengt het lotgenoten in contact en is het behartigt het belangen van zijn leden. Een op de zes stellen wordt niet zwanger binnen een jaar. 1 op de 38 geboortes zijn het resultaat van een ivf- of icsi-behandeling. 

©Nationale Zorggids