Normal_baby34068

Ouders kozen in het eerste kwartaal van 2016 het meeste voor de kindernamen Sophie en Sem. Sophie was in 2014 ook al de populairste naam voor meisjes. Sem was in 2013 de meest gekozen naam voor jongens, en blijkt in het afgelopen kwartaal weer aan populariteit te winnen. Dit meldt Nu.nl.

De top drie van populaire kindernamen bestaat bij de jongens uit Sem, Max en Noah. Bij de meisjes staan Sophie, Julia en Emma bovenaan de lijst. Hoewel de lijst met de meest populaire namen steeds wisselt, staan de meeste namen al jaren in de top vijf van populaire kindernamen. Emma stond bij de meisjes in 2015 op één, bij de jongens was dat toen nog Liam.

Sommige namen lijken echter ook steeds minder gegeven te worden. Eva verschoof vorig jaar van plek zes naar plek zeventien. En de jongensnaam Mees steeg juist van plek tweeëntwintig naar plek tien. Anna bleef bij de meisjes net als vorig jaar op de vierde plaats staan.

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) maakte gisteren de populairste kindernamen van dit kwartaal bekend. De SVB keert de kinderbijslag uit aan ouders van 3,4 miljoen kinderen. Zo weet de instantie welke namen worden gegeven aan pasgeboren kinderen.

© Nationale Zorggids