Normal_ect27a7g_400x400

De kraamzorgafdeling en afdeling kindergeneeskunde van het Franciscus Vlietland in Schiedam verhuizen definitief naar Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Alle zwangere vrouwen uit Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Nissewaard moeten in het vervolg naar Rotterdam. Dit maakte het ziekenhuis gisteren bekend, meldt het Algemeen Dagblad.

Het ziekenhuis heeft afwijzend gereageerd op het verzoek van wethouder Patricia van Aaken om de verhuizing terug te draaien. Ook de huisartsen en verloskundigen in de regio willen dat afdelingen in Schiedam blijven. Daarom zijn ze samen een online petitie gestart. Inmiddels staan er al 1.600 handtekeningen geregistreerd. De petitie wordt ook papier uitgedeeld en zal aangeboden worden aan de raad van toezicht (RvT) van de Franciscus ziekenhuizen. De RvT zou het besluit namelijk nog kunnen terugdraaien.

“Met de verhuizing wordt de basis gelegd voor inhoudelijke versterking van de zorg, dienstverlening en gastvrijheid in de toekomst. De belangrijkste drijfveren zijn kwaliteit en continuïteit van zorg in de regio”, aldus het ziekenhuis over de verhuizing. 

©Nationale Zorggids