Normal_ect27a7g_400x400

De Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuizen hebben een open brief ontvangen van verloskundigen in de regio's Schiedam en Vlaardingen. De verloskundigen maken zich zorgen over het besluit van de raad van bestuur om de geboortezorg en kindergeneeskunde te verplaatsen van Schiedam naar Rotterdam. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In de brief schrijven de verloskundigen dat ze zich zorgen maken over de kwaliteit van de geboortezorg in de regio. Ze vinden het vervelend dat het ziekenhuisbestuur geen gehoor heeft gegeven aan de zorgen die zorgverleners en inwoners uit de regio hebben geuit. De grootste vrees is dat patiënten te maken krijgen met lange reistijden. “De A20 blijft filegevoelig, ook na de opening van de nieuwe A4, een goede alternatieve route is er niet. Het Franciscus is echt een brug te ver. Ouders waarvan hun kind opgenomen ligt (soms langere tijd) krijgen eveneens te maken met langere reistijden en dat meerdere keren per dag”, zo staat er in de brief. De verloskundigen zijn een online petitie gestart die al meer dan 2.300 keer is ondertekend.

Met het besluit van de raad van bestuur om de kraamafdeling definitief te verhuizen naar Rotterdam, zijn alle protesten uit de regio genegeerd, menen de verloskundigen. Volgens het ziekenhuis wordt met de verhuizing juist de basis gelegd voor inhoudelijke versterking van de zorg, dienstverlening en gastvrijheid in de toekomst. Zo blijft de kwaliteit en continuïteit van zorg gegarandeerd. De spoedeisende hulp, de 24/7 spoedzorg, de operatiekamer en de intensive care blijven in het Franciscus Vlietland in Schiedam. 

©Nationale Zorggids