Logo_medischspectrumtwente

Vanaf 9 mei zijn ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) en Naviva Kraamzorg gestart met een bijzondere samenwerking. Met het project Warme Overdracht komt de kraamverzorgende naar het MST om de pas bevallen moeder te begeleiden rond het ontslag. Dit melden MST en Naviva Kraamzorg.

Het ontslagmoment uit het ziekenhuis wordt door veel pas bevallen vrouwen als hectisch ervaren. Er komt veel op hen af en er moeten veel praktische zaken geregeld worden. Met de Warme Overdracht van MST en Naviva Kraamzorg verandert dit drukke moment in een ontspannen ontslag. Vlak voor moeder en baby naar huis gaan, komt de kraamverzorgende van Naviva voortaan naar MST. In een relaxte sfeer kan kennis worden gemaakt en begeleidt de kraamverzorgende moeder en kind door het ontslag.

De verpleegkundige van MST en de kraamverzorgende van Naviva bespreken tijdens de Warme Overdracht de bevalling en de gezondheid van moeder en kind. Belangrijke informatie wordt zo gedeeld en door in gesprek te zijn, kunnen onduidelijkheden en vragen worden weggenomen. Onder verantwoordelijkheid van de verpleegkundige van MST verricht de kraamverzorgende de laatste controles bij moeder en kind. Op eventuele bijzonderheden tijdens de laatste controles kan in samenspraak direct actie worden ondernomen. Zo zorgen MST en Naviva ervoor dat moeder en pasgeborene de beste zorg krijgen en blijven krijgen.

Cliënten van Naviva Kraamzorg hoeven, als ze in MST bevallen, voor de Warme Overdracht niets te doen. MST belt Naviva als het ontslag nadert. Bovendien zijn aan de Warme Overdracht geen extra kosten verbonden. MST en Naviva zijn ervan overtuigd dat ze met deze bijzondere samenwerking een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg en een ontspannen start van de kraamtijd. Daarnaast is de Warme Overdracht een mooi voorbeeld van de toenemende samenwerking in de geboorteketen.

© Nationale Zorggids