Foto: Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum (MMC) heeft een Pluim ontvangen van patiëntenvereniging Freya voor patiënten met een onvervulde kinderwens. Dit betekent dat zij tevreden zijn over onder andere de kwaliteit van de vruchtbaarheidsbehandeling, het behandelteam en het onderzoek. Dat meldt MMC. 

Ongeveer 10 procent van de Nederlandse paren in de vruchtbare leeftijd krijgt te maken met verminderde vruchtbaarheid. Dat is het geval als een vrouw binnen 1 jaar niet spontaan zwanger is geraakt. De gynaecologen en fertiliteitsartsen, die gespecialiseerd zijn in het specialisme voortplantingsgeneeskunde, bieden zorg als een gewenste zwangerschap uitblijft.

Gynaecoloog Egbert Brinkhuis: ‘’Verminderde vruchtbaarheid is een gevoelig onderwerp. Naast goede medische zorg speelt ook vertrouwen een grote rol. Wij proberen met een klein team een sfeer te creëren met aandacht voor de wensen van onze patiënten. Elke patiënt heeft een vast aanspreekpunt: zijn of haar fertiliteitsarts. Onze patiënten kunnen altijd bij ons terecht.”

Ziekenhuizen en klinieken die voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria  van de patiëntenorganisatie Freya ontvangen een Pluim. De criteria betreffen onder andere de kwaliteit van de informatievoorziening, het aantal behandelingen per jaar, het behandelteam, onderzoek, transparantie en de organisatie & faciliteiten. Freya behartigt de belangen van patiënten met een onvervulde kinderwens.  

©Nationale Zorggids