Normal_baby__hand__geboorte

In een poging om vervolging van de moeder die vorige week donderdagnacht haar baby afstond tegen te gaan, zijn twee vrouwen een online petitie gestart. Ook stichting Beschermde Wieg, de organisatie die de baby opving, moet volgens hen niet vervolgd worden. De petitie genaamd 'Vervolg moeder en stichting Beschermde Wieg niet' is twee dagen geleden opgezet en heeft al meer dan zesduizend handtekeningen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De twee vrouwen, Melissa de Grauw uit Utrecht en Marloes Noortman uit Gelderland, startten eerst een petitie op onafhankelijk van elkaar, maar voegden de acties vervolgens bij elkaar op een gezamenlijke Facebookpagina. Zo is het bereik een stuk groter. Er zijn veel reacties van mensen binnengekomen die dankbaar zijn voor het bestaan van Beschermde Wieg. Zo zegt één persoon: “Liever dit dan een vermoorde baby.”

De politie is een zoektocht gestart naar de moeder van de te vondeling gelegde baby. De politie wil haar graag vinden, maar benadrukt dat het geen klopjacht is. Zodra de politie zijn onderzoek heeft afgerond, is het aan het Openbaar Ministerie op te besluiten van het vervolgtraject is. De moeder is niet geheel anoniem, ze heeft haar gegevens achtergelaten in een gesloten envelop die nu bij de notaris ligt. Zodra het kind zestien jaar oud is, mag het de gegevens opvragen.  


©Nationale Zorggids