Logo_ect27a7g_400x400

De gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis stappen samen naar de Tweede Kamer om de verhuizing van de kraamzorgafdeling van het Franciscus Vlietland naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam tegen te houden. Al enkele weken prosteren diverse partijen tegen de sluiting van de kraamzorgafdeling en de afdeling kindergeneeskunde in Schiedam. Hoe de wethouders van de drie gemeenten inhoud gaan geven aan het protest is nog onduidelijk. Dat meldt RTV Rijnmond.

Een eerder verzoek van Schiedamse wethouder Patricia van Aaken aan het ziekenhuis om de verhuizing te stoppen, haalde niets uit. Eind april sloegen de huisartsen en verloskundigen al de handen ineen en startten samen een petitie als protest. De petitie is ruim tweeduizend keer ondertekend.

Op de website van de Franciscus ziekenhuizen is de huidige stand van zaken te vinden. Hierop staat dat vermeld dat zwangere vrouwen op beide locaties kunnen bevallen tot de zomer van 2017. Zodra de verhuizing definitief is worden alle betrokkenen hiervan op de hoogte gesteld. Op beide locaties blijft de poliklinische zorg, echter is het aanbod ervan afgestemd op de zorgvraag in elke regio. 

©Nationale Zorggids