Normal_eten_baby_slagroom

Ouders geven hun baby regelmatig te grote porties waardoor deze kinderen meer kans hebben op overgewicht. Dit blijkt uit Engels onderzoek naar de eetgewoonten van baby's tussen vier en achttien maanden oud. De onderzoekers concluderen dat niet zozeer het type eten maar de porties de boosdoener zijn. Dit meldt Babyopkomst.nl.

Ruim 2500 baby's deden mee aan het onderzoek door middel van een eetdagboek dat door de ouders werd bijgehouden. De frequentie en het soort voeding bleek bij alle kinderen ongeveer gelijk te zijn. Onderzoekers concluderen daaruit dat het vooral om de grootte van de portie gaat bij overgewicht onder jonge kinderen. Kinderen onder de twee jaar die overgewicht hebben, hebben meer kans om ook als volwassene met overgewicht te blijven kampen.

Ouders blijken niet goed te weten hoeveel eten zij hun kind moeten geven om op een gezond gewicht te blijven. Volgens de onderzoekers wordt een mollige baby gezien als schattig, en worden de gezondheidsrisico's niet goed ingeschat. Het is daarom beter om baby's kleinere porties te geven en als ze aangeven dat ze nog honger hebben, om dan nog iets meer te geven.

© Nationale Zorggids