Normal_melk

Sissy Mook uit Hazerswoude-Dorp maakt maakt diverse zoete snacks van haar moedermelk. Haar lichaam maakt zoveel moedermelk aan dat ze niet meer weet wat ze ermee aan moet. Doneren aan een borstvoedingsbank is geen optie, want ze heeft ooit een bloedtransfusie gehad. Aan anderen kan ze het ook niet kwijt en daarom besloot Sissy om er allerlei zoetigheden, zoals pannenkoeken en ijs, van te maken voor haar gezin en vrienden. Dat meldt RTL Nieuws. 

Na de geboorte van haar dochter maakte Sissy zo veel moedermelk aan, dat ze een extra vriezer moesten aanschaffen. “Keet is te vroeg geboren en heel klein, ze drinkt daardoor heel weinig. We hebben inmiddels al een tweede vriezer aangeschaft, waar 30 liter moedermelk in ligt”, zegt Sissy.

Niet iedereen is even enthousiast over de toevoeging van moedermelk in het eten. Het gezin van Sissy heeft er geen problemen en eet graag de pannenkoeken met moedermelk. Echter zijn de vrienden van het gezin wat huiverig voor het eten van de zoetige snacks. Zij krijgen het regelmatig aangeboden als ze langskomen en nemen weleens een hapje. “Maar de meesten zijn toch wat huiverig. Dat snappen we ook wel.”

Lactatiedeskundige Annette Luime weet dat sommige vrouwen iets lekkers maken van extra moedermelk, maar alleen voor hun eigen baby. Ze heeft nog niet eerder gehoord van een moeder die er voor anderen zoetige snacks van maakt. Het meest gebruikelijke dat vrouwen doen is de melk invriezen, laat Luime weten. 

©Nationale Zorggids